FACE MASKS 025 – Support your local designers!

Duurzame Mode 025 introduceert designer mondkapjes ontworpen én gemaakt in de regio en nog duurzaam ook. Nu verkrijgbaar bij jou in de buurt.

IMG_0058

FACE MASKS 025

Sinds 1 juni zijn niet-medische mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Modelabels uit de regio Arnhem/Nijmegen (025) ontwikkelden daarom een serie duurzame mondkapjes. Geen wegwerp exemplaren, maar mondkapjes die je meerdere keren kunt gebruiken. De mondkapjes zijn bovendien lokaal geproduceerd én worden grotendeels gemaakt van reststoffen. Support jouw lokale ondernemingen én bescherm je vrienden & familie door een mondkapje te kopen. De collectie bestaat uit mondkapjes van negen verschillende ontwerpers in diverse kleuren en stoffen.

FACE MASKS 025 werd door Duurzame Mode 025 gestart om aan de huidige vraag voor leuke én duurzame mondkapjes te voldoen. Tegelijkertijd stellen we je graag voor aan een aantal modelabels die druk bezig zijn om het modesysteem socialer en duurzamer te maken. Met het kopen van deze mondkapjes worden zij dan ook gestimuleerd om hun missies voort te zetten om de wereld een stukje beter te maken.

Verkrijgbaar bij:

Dudok ArnhemStationshuiskamer Arnhem CentraalRozet ArnhemMuseum Arnhem (de Kerk), Arnhem Store, Van Nature Nijmegen en VVV Nijmegen.

IMG_20200515_085023

Anna Treurniet (Nijmegen)

De mondkapjes van Anna Treurniet zijn gemaakt van 100% katoenen reststoffen en gerecyclede stoffen. Ze werden door Anna zelf gemaakt en door thuisstikkers in/rondom Nijmegen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en in de maten S en M. Meer informatie over Anna Treurniet vind je hier.

3J0A9436

*DIED* (Aalten)

De mondkapjes van *DIED* zijn gemaakt van originele VLISCO stoffen, een écht Nederlands product dus! Ze werden gemaakt bij Bright White Studio en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Meer informatie over *DIED* vind je hier.

IMG_20200616_150733053

engelHARD (Arnhem)

De mondkapjes van engelHARD zijn gemaakt van vintage jaren ’80 stoffen met een stretch katoenen poplin als voering. Ze werden gemaakt in de studio van Mirte Engelhard zelf en bij Studio Els Broekman in Arnhem. De mondkapjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Meer informatie over engelHARD vind je hier.

mondkapje01

Fraenck (Arnhem)

De mondkapjes van Fraenck werden vervaardigd uit reststromen katoen. De mondkapjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en in twee maten (S en M). Ze zijn gemaakt bij Fraenck in het eigen atelier. Meer informatie over Fraenck vind je hier.

fundies-mask-nr3-front

FUNDIES for funny peeps (Arnhem)

De mondkapjes van FUNDIES for funny peeps zijn gemaakt van overgebleven stukken katoen en linnen en voorzien van een leuke zeefdruk. Ze werden gemaakt in het atelier van FUNDIES zelf en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De verpakking werd ontworpen door Dana Dijkgraaf Design en is altijd weer te vouwen tot een origami vogel 😉 .  Meer informatie over FUNDIES for funny peeps vind je hier.

IMG_0062

Hempje (Arnhem)

De mondkapjes van Hempje zijn gemaakt uit snijafval van de hennep jersey die ook wordt gebruikt voor de collectie van Hempje zelf. De stof is voor 55% hennep en 45% biokatoen. De mondkapjes werden gemaakt in de studio van Hempje zelf.  Meer informatie over Hempje vind je hier.

scottvkw_29

Hul le Kes (Arnhem)

De mondkapjes van Hul le Kes zijn gemaakt uit reststromen van katoen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze zijn gemaakt bij Studio RYN in Arnhem.  Meer informatie over Hul le Kes vind je hier.

WhatsApp Image 2020-06-17 at 23.34.07
WhatsApp Image 2020-06-17 at 23.34.12

Roumans (Nijmegen)

De mondkapjes van Roumans zijn gemaakt van reststromen katoen. Roumans ontwikkelde twee type mondkapjes, beide zijn ze verkrijgbaar in meerdere kleuren. De mondkapjes werden gemaakt in het eigen atelier van Roumans in Nijmegen.  Meer informatie over Roumans vind je hier.

IMG_50782

Schrav (Nijmegen)

De mondkapjes van Schrav zijn gemaakt van jersey reststromen uit een breifabriek in Wanrooij, 100% bio katoen. Ze zijn gemaakt bij Studio RYN in Arnhem. Meer informatie over Schrav vind je hier.