Anna Treurniet

Anna Treurniet is ontwerper van tassen, sieraden en accessoires. Daarbij maakt zij alleen gebruik van de meest duurzame materialen zoals plantaardig gelooid leer, ananasleer en gerecyclede stoffen. Alles wordt gemaakt in haar atelier in de Honigfabriek in Nijmegen.

Anna Treurniet-portret-foto door Moreorlessdesign
''Een nieuwe manier van ontwerpen, waarbij milieu belangrijker is dan winst''

nna Treurniet is altijd op zoek naar de meest milieuvriendelijke materialen voor haar ontwerpen. Voor haar rugzakken wordt gebruik gemaakt van plantaardig gelooid leer uit Italië. Maar ook leer van oude stoelen en banken krijgt een nieuwe leven als tas, portemonnee of armband. 

ANNANASGOODS is haar nieuwste collectie. Het innovatieve materiaal Piñatex – gemaakt van restafval uit de ananasteelt, een goed vegan alternatief voor leer- staat hier centraal.

Tijdloze ontwerpen, oog voor detail en vakmanschap maken dat haar tassen ook duurzaam zijn in de zin dat ze lang meegaan en dat de gebruiker er lang van kan genieten.

Door haar enthousiasme voor duurzaam geproduceerde producten besloot zij in 2013 hoesjes te ontwerpen voor de eerlijk geproduceerde modulaire telefoon; de Fairphone. Inmiddels worden haar duurzame Fairphonehoesjes door heel Europa verkocht. Al haar producten worden gemaakt in haar atelier in Nijmegen, of in het atelier van Helga Toppet in Oosterhout (gld)

Missie

Anna Treurniet heeft als missie zo min mogelijk verspilling te hebben bij de producten die ze ontwerpt en producten te ontwikkelen waar je lang van kunt genieten.

Anna Treurniet-rugzak
Anna-Treurniet-sieraden

Duurzaamheid

Door gebruik te maken van afvalstromen, milieuvriendelijke materialen en lokale ambachtelijke productie komt bij Anna Treurniet een eerlijk en gedegen product tot stand.

Annanasgoods-AnnaTreurniet_Foto_Christine_Bornfeld

Innovatie

Innovatie zit voor Anna Treurniet in het op een nieuwe manier ontwerpen waarbij milieu belangrijker is dan winst.

Experiment

Anna Treurniet experimenteert met veel verschillende producten en materialen.

 

Portretfoto: MoreOrLessDesign

Productfoto’s: Christine Bornfeld

Neem contact op met deze organisatie

Anna Treurniet

Meld je aan als onderdeel van het mode ecosysteem

Is jouw organisatie gevestigd in Oost-Gelderland of omstreken? Voel je jezelf verbonden met de mode- / textielketen? En is duurzaamheid, innovatie of experiment een belangrijk onderdeel in je organisatie?