Fraenck

Fraenck is een social enterprise die zich richt op het ontwerpen en vervaardigen van duurzame modeaccessoires.

profielfoto ratna pascal
''Elegant design met een pakkend verhaal. Fraenck is duurzaam én sociaal.''

Oprichters Ratna en Pascal leerden elkaar in 2008 kennen op de kunstacademie in Arnhem waar ze beide studeerden. Zij als student aan de Fashion Design afdeling en hij als student Product Design. Het samenwerken ging heel natuurlijk en een label starten was een volgende stap.

Met restant materialen van zeilmakerij Buitink Technology werd de eerste collectie gemaakt, waarmee duurzaamheid een belangrijk thema van het modelabel werd. Later werd de stap gezet naar een Social Enterprise, door een samenwerking met zorginstelling Siza.

De hele collectie wordt in huis gemaakt samen met een groep mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ze leren belangrijke (vak)vaardigheden die hen dichter bij de arbeidsmarkt te brengen. Fraenck heeft inmiddels 5 doorzetters aan een betaalde baan geholpen!

Fraenck heeft een grote winkel/atelier aan de beekstraat in Arnhem en een atelier op Arnhem CS, in samenwerking met WAAR.

Missie

Fraenck maakt gebruik van goed design om mensen verder te brengen.

Koop hier de producten van Fraenck

02
03
04
05
06

Duurzaamheid

Het label verwerkt restmaterialen tot nieuwe mode accessoires en doet dit op een sociale en inclusieve manier.

01

Innovatie

Het combineren van duurzaamheid, sociaal ondernemerschap en commercie is waar Fraenck mee bezig is. Het samenbrengen hiervan is een uitdaging.

Experiment

Fraenck experimenteert met hun businessmodel waarin veel facetten samenkomen, maar toch betaalbare producten uit voortkomen.

Neem contact op met deze organisatie

Fraenck

Meld je aan als onderdeel van het mode ecosysteem

Is jouw organisatie gevestigd in Oost-Gelderland of omstreken? Voel je jezelf verbonden met de mode- / textielketen? En is duurzaamheid, innovatie of experiment een belangrijk onderdeel in je organisatie?