Studio RYN

Een productieatelier dat kleding en andere textiele producten vervaardigd. Hier worden producties gemaakt samen met mbo-studenten en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

IMG_3938

Studio RYN wil als productieatelier bijdragen aan een nieuwe wereld waarin op een eerlijke en transparante manier wordt omgegaan met mens en milieu. Een wereld waarbij kwaliteit boven kwantiteit staat en weer waardering is voor de makers, grondstoffen en producten.

Om de mode- en textielbranche weer eerlijk en betrouwbaar te krijgen brengt Studio RYN de menselijke maatstaven weer terug in de maakindustrie. Vanuit een dynamisch samenwerkingsverband tussen werkgevers, werknemers en stagiaires is Studio RYN flexibel en goed betrokken bij de (wensen van) opdrachtgevers. Omdat Studio RYN niet gericht is op kwantiteit kan het producties in kleine oplagen aan. De maatschappelijke betrokkenheid van het atelier zorgt niet alleen voor opleidingsplaatsen maar biedt ook ruimte voor experiment en herintreders. Studio RYN is een betrouwbare en betrokken partner bij het ecosysteem van mode en textiel en in staat in te spelen op actuele behoeften.

Studio RYN is opgezet door Arnheim Fashion Group in samenwerking met (ROC) Rijn IJssel.

Missie

Als bedrijf wilt Studio RYN de maakindustrie weer terugbrengen naar Nederland. Zo wordt er ruimte geboden voor modelabels/-ontwerpers om zich te ontwikkelen. Tegelijkertijd biedt het atelier ruimte aan studenten om te leren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om weer te integreren.

IMG_3940
IMG_3950

Duurzaamheid

Studio RYN is ontstaan om lokaal produceren weer mogelijk te maken, daarbij wordt gedacht aan mens, milieu en creativiteit.

IMG_3946
“Duurzaam produceren samen met studenten"

Innovatie & Experiment

Het atelier staat open voor experiment en innovatie samen met en in opdracht van modelabels/-ontwerpers. Ook biedt het ruimte aan studenten van Rijn IJssel en ArtEZ om te experimenteren in het atelier.

Neem contact op met deze organisatie

Studio RYN

Meld je aan als onderdeel van het mode ecosysteem

Is jouw organisatie gevestigd in Oost-Gelderland of omstreken? Voel je jezelf verbonden met de mode- / textielketen? En is duurzaamheid, innovatie of experiment een belangrijk onderdeel in je organisatie?