025: de broedplek voor duurzame agenderende mode

Samenwerken aan een nieuw modesysteem in de 025 regio (Arnhem, Nijmegen en omgeving).

53BAC3BF-0FBB-4800-9A13-5374EA41AAD6

Duurzame Mode 025 stelt zichzelf tot doel om het huidige mode ecosysteem in Gelderland te versterken, verbinden en profileren.

Duurzame Mode 025 is ontstaan vanuit Face Arnhem (Fashion Center Arnhem), Studio RYN en Arnheim Fashion Group. Onder de paraplu van het Fashion + Design Festival Arnhem en in samenwerking met Museum Arnhem, ArtEZ University of the Arts, Rijn IJssel Creatieve Industrie, Radboud Universiteit en State of Fashion werkt is dit project in 2019 van start gegaan.

Deze website is bedoeld om onderling contact en samenwerking te bevorderen. Door samenwerking te stimuleren kan er worden gewerkt aan een duurzame toekomst voor mode en textiel in de regio van Arnhem, Nijmegen en omliggende gebieden.

Praktijkonderzoek

Duurzame Mode 025 onderzoekt de mogelijkheden en knelpunten van het mode ecosysteem door middel van een praktijkonderzoek. Samen met de modelabels Elsien Gringhuis (Arnhem), Fraenck (Arnhem), Fundies (Arnhem), Hempje (Arnhem), Roumans (Nijmegen) en Schrav (Nijmegen) worden de mogelijkheden tot lokaal en circulair ondernemen onderzocht. De resultaten hiervan zullen begin 2021 beschikbaar komen.

Financiers

Duurzame Mode 025 wordt financieel ondersteund vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, gemeente Arnhem, gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland. Het project is een van de vijftien proeftuinen die door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in 2019 werd aangemerkt als project om bij te dragen aan regionale samenwerking en ontwikkeling op cultureel vlak.

Onze partners

joan

Joan den Exter (zakelijk leider)

(Mode MVO Consultant) is aangesteld als zakelijk leider. Joan is sinds 35 jaar werkzaam in de mode-industrie. Als CEO van het kinderkledingmerk Muy Malo en inkoper bij grote mode retailers heeft ze altijd met de voeten in de fashion-klei gestaan. Joan kent de mode-industrie van binnen en van buiten. Ze volgde de opleiding CSR & Sustainability aan de ESAA in Rotterdam en adviseert modebedrijven als CSR expert en fashion consultant bij duurzame transformaties.

sebastiaan

Sebastiaan Kramer (artistiek leider)

(algemeen directeur Arnheim Fashion Group) studeerde fashion design aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Hij werkte daarna als ontwerper voor vele modemerken en richtte samen met Sjaak Hullekes Arnheim Fashion Group op. Sebastiaan is betrokken bij de oprichting van diverse mode initiatieven in Arnhem. Hij studeerde tijdens zijn carriere bedrijfskunde en heeft zich gespecialiseerd in alternatieve, niet-Westerse, bedrijfsvoeringsprinicpes.

Saskia Bak (bestuursvoorzitter)

Berry Kessels (secretaris)

Roland van Gessel (penningmeester)

Joanne Schouten (algemeen bestuurslid)

Meld je aan als onderdeel van het mode ecosysteem

Is jouw organisatie gevestigd in Oost-Gelderland of omstreken? Voel je jezelf verbonden met de mode- / textielketen? En is duurzaamheid, innovatie of experiment een belangrijk onderdeel in je organisatie?

Vragen?

Is er iets onduidelijk of heb je een vraag? Stuur ons een bericht (info@duurzamemode025.nl) en je hoort zo snel als mogelijk van ons.

Duurzame Mode 025

p/a Face Arnhem, Fashion + Design Festival Arnhem
Van Oldenbarneveldstraat 79a
6828 ZN Arnhem