Duurzame Mode 025 x FDFA

Op 17 juni, als onderdeel van Fashion + Design Festival Arnhem, organiseert Duurzame Mode 025 een talk met zes modeontwerpers uit Arnhem en Nijmegen. Hoe proberen zij invloed uit te oefenen op het (lokale) modesysteem om meer empathie in de wereld te brengen. Hoe weten zij verschil te maken en te luisteren naar hun intrinsieke motivaties? 

Bregje Lampe (Modelogica) gaat in gesprek met Elsien Gringhuis (Arnhem), Fraenck (Arnhem), Fundies (Arnhem), Hempje (Arnhem), Roumans (Nijmegen) en Schrav (Nijmegen) over hun ondernemingen. Hoe weten zij zich staande te houden in een modesysteem vol grote multinationals en de wereld een stukje mooier te maken? Kijk op 17 juni vanaf 20.00u naar de livestream uitzending vanuit het Rembrandt Theater in Arnhem.

Duurzame Mode 025 onderzocht in de afgelopen maande de mogelijkheden en knelpunten van het mode ecosysteem in de regio Arnhem/Nijmegen. Onderdeel van het praktijkonderzoek waren o.a. de bovengenoemde labels. Zij ontwikkelde nieuwe producten bij Studio RYN met zoveel mogelijk lokale grondstoffen, onder meer verkregen via 2Switch. Meer informatie over Duurzame Mode 025 is te vinden via duurzamemode025.nl

Kijk live mee via:

Atelier dat duurzame kleding maakt van restmaterialen. Leftovers uit de mode-industrie worden met liefde en vakmanschap verwerkt tot eigenzinnige kleding.

Studio MoSK maakt je bewust welke rol kleding speelt in ons dagelijks leven en in onze communicatie.

Tse Kao is fotograaf gespecialiseerd in mode- en productfotografie.

Museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving waar met grote regelmaat tentoonstellingen op het gebied van mode en sieraad worden gepresenteerd.

Rijn IJssel is het mbo in Arnhem en omstreken voor Fashion opleidingen op mbo-niveau 2 en 4. 

House of Shrouds maakt unieke lijkwaden, voor een andere wijze van afscheid nemen. In een wade, een zachte doek waarin het lichaam ligt gewikkeld

CLAU-D is een winkel en studio/atelier waar de twee labels CLAU-D en CLAUDIA TRÄUMER ontworpen, geproduceerd en verkocht worden.

OPA is een platform voor design, vormgeving en cultuur. OPA geeft een kwalitatieve impuls aan het ontwerpklimaat in Arnhem en omstreken door te inspireren en te motiveren.

CoSense is een webshop van duurzame textielproducten

 

Header
Header2
Bewustzijn van burger stimuleren via koopgedrag.

 

CoSense verkoop via haar webshop duurzame textielproducten, geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden en voor een eerlijke prijs! CoSense werkt met lokale leveranciers die een bijdrage leveren aan arbeidsparticipatie van een kwetsbare doelgroep. Daarnaast willen zij overcapaciteit van textielproducten zoveel mogelijk tegenaan, door vraaggestuurd te produceren of beperken tot de aanleg van een kleine voorraad. CoSense maakt via nieuwsberichten anderen bewust van duurzame kleding.

 

Missie

Bewustwording van burgers via koopgedrag door stimuleren van duurzame textielaankopen.

WC Robin

Duurzaamheid

Door het gehele proces van ontwerp, productie, verpakking en verkoop werkt CoSense zo duurzaam mogelijk.

Header2

Innovatie

Ontwerpen van nieuwe producten, gemaakt van nieuwe materialen of door hergebruik van materialen.

Experiment

Testen van nieuwe duurzame en gerecyclede materialen.