Stichting 2Switch

Regionaal kringloopbedrijf en een leer-werkbedrijf  op het gebied van inzameling, sortering en verkoop van gebruiksgoederen zoals gedragen textiel.

Textiel_13
Magazijn textiel
" Zoveel mogelijk waarde halen uit de berg ingezamelde textiel in de regio zelf"

Door het inzamelen, sorteren en verkoop van gedragen textiel haalt 2Switch zoveel mogelijk waarde uit de berg ingezamelde textiel in de regio. Door het leveren van textielmaterialen aan ontwerpers worden nieuwe producten uit oud textiel gemaakt. 2Switch is betrokken bij een pilot op het gebied van verduurzaming van de textielketen. 2Switch faciliteert werkplekken, activiteiten en opleiding voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Missie

2Switch wil als een professionele en stevige maatschappelijke organisatie een belangrijke schakel zijn in de ketens van product- en materiaalhergebruik, werkgelegenheid, (mensontwikkeling) en leefbaarheid door in hechte samenwerking met partners zichtbaar en voelbaar toegevoegde waarde te leveren in haar geografische verzorgingsgebied.

IMG_20191203_120301

Duurzaamheid

Door zoveel mogelijk producten een nieuwe duurzame bestemming te geven. Door goede scheiding en demontage geeft 2Switch materialen een nieuwe bestemming.

balken_2

Innovatie

Circulair en inclusief ondernemen door samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en Arnhemse ontwerpers nieuwe producten te ontwikkelen uit de berg ingezameld textiel.

Experiment

Het is steeds een experiment om zoveel mogelijk waarde te halen uit de berg ingezamelde textiel in de regio zelf. 

Neem contact op met deze organisatie

Stichting 2Switch

Meld je aan als onderdeel van het mode ecosysteem

Is jouw organisatie gevestigd in Oost-Gelderland of omstreken? Voel je jezelf verbonden met de mode- / textielketen? En is duurzaamheid, innovatie of experiment een belangrijk onderdeel in je organisatie?