MUSEUM ARNHEM

Museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving waar met grote regelmaat tentoonstellingen op het gebied van mode en sieraad worden gepresenteerd.

_41A9834©EvaBroekema
"Museum Arnhem brengt kunst naar mensen toe: vanuit het hart"

Het museum ligt op de hoge stuwwal met een schitterend uitzicht over de Rijn. De collectie is breed samengesteld en bekend door de belangrijkste verzameling magisch- en neorealisten van Nederland. Daarnaast bezit het museum een hoogwaardige collectie hedendaagse en toegepaste kunst en een bijzondere collectie sieraden. In de museumtuin staan beelden van kunstmanifestatie Sonsbeek.

Missie

Museum Arnhem brengt kunst naar mensen toe: vanuit het hart. Zij zoekt daarbij steeds naar de verbinding: met u, met de stad en met het nu. Kunst die gaat over de samenleving en de positie van mensen is wat de collecties realisme, hedendaagse kunst en vormgeving verbindt. Op de unieke locatie waar natuur- en cultuurbeleving samenkomen, wil het museum inzicht én uitzicht bieden. Zij doen dat met een gevarieerd en gedurfd programma.

_41A9692©EvaBroekema

Duurzaamheid

Het beleid op het gebied van duurzaamheid is in ontwikkeling. In de bouw van het nieuwe museum is uiteraard gekeken naar duurzaamheid.

 

_41A9860©EvaBroekema

Innovatie

Museum Arnhem toont innovatie in ontwerp en kunst.

Experiment

Door zich als museum te richten op actuele ontwikkelingen in kunst en ontwerp in relatie tot ontwikkelingen in de maatschappij.

S19A3725

Neem contact op met deze organisatie

MUSEUM ARNHEM

Meld je aan als onderdeel van het mode ecosysteem

Is jouw organisatie gevestigd in Oost-Gelderland of omstreken? Voel je jezelf verbonden met de mode- / textielketen? En is duurzaamheid, innovatie of experiment een belangrijk onderdeel in je organisatie?