Fraenck

Fraenck is een social enterprise gericht op het ontwerpen en vervaardigen van accessoires. Het label verwerkt restmaterialen tot hoogwaardige mode-accessoires in hun eigen atelier in Arnhem. Daar werken ze met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die ze helpen in hun verdere ontwikkeling richting arbeid.

Fraenck produceert normaliter tassen in hun eigen atelier. Het label werkt met mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt en onderzoekt daarom wat de mogelijkheden van het team zijn als zij producten ontwerpen. Fraenck gebruikt restpartijen van PVC en zeildoek. Dit materiaal moet in één keer goed gestikt worden, omdat anders gaatjes ontstaan bij het uithalen van een stiksel. Fraenck heeft Duurzame Mode 025 gebruikt om te experimenteren met nieuwe verwerkingen, zogenaamde leerafwerkingen, met het verven van het materiaal, om meer variatie in kleur te krijgen en met een variatie op een bestaande tas door er een binnentas aan toe te voegen gemaakt van oude dekbedovertrekken verzameld door 2Switch. Voor de tas die Fraenck bij Studio RYN ontwikkelde wilde het label uitsluitend restmaterialen gebruiken.

De binnentas is gemaakt van dekbedovertrekken en geeft de tas een unieke uitstraling. De tas is geheel gemaakt van restmaterialen. Er is zelfs gewerkt met restritsen. Het werken met de reststromen van 2Switch vindt Fraenck een interessante ontwikkeling, omdat dit unieke tassen oplevert: de zogenaamde special editions.

Koop hier de producten van Fraenck

Copy of fraenck_blue_04