HOUSE OF SHROUDS

House of Shrouds maakt unieke lijkwaden, voor een andere wijze van afscheid nemen. In een wade, een zachte doek waarin het lichaam ligt gewikkeld

Folderkaart HoS
profiel portret
"het afscheid persoonlijker maken met aandacht voor nieuwe rituelen"

Een wade, of lijkwade, is een doek van wol, zijde, katoen of linnen, waarin een overledene begraven of gecremeerd kan worden. In de oudheid, en nog steeds in veel culturen, een geliefde manier van afscheid nemen. Een wade brengt immers het lichaam dichterbij; contouren blijven zichtbaar en de zachte textuur van de stof nodigen uit tot aanraken. Bovendien kan een wade voor nabestaanden een manier zijn om de overledene iets persoonlijks en bijzonders mee te geven.

Een wade is niet voor iedereen. In onze westerse cultuur hebben wij een zekere afstand tot de dood gecreëerd, een wade vergroot de intimiteit en zal daarom niet bij ieder afscheid passen. Toch is er een groeiende behoefte aan het zelf vormgeven van het ritueel. House of Shrouds is er voor hen die deze wens hebben; om het ritueel persoonlijker en mooier te maken.

 

Missie

Het proces van afscheid en de dood dichterbij brengen. Om het afscheid persoonlijker te maken met aandacht voor nieuwe rituelen.

_MG_9211

Duurzaamheid

Een wade is een duurzaam alternatief voor een kist. De waden worden lokaal vervaardigd van natuurlijke en duurzame materialen.

foto 1

Innovatie

House of Shrouds zoekt naar nieuwe vormen om de traditionele manier van uitvaarten te doorbreken.

Experiment

House of Shrouds experimenteert met vorm en materialen.

Close pink

Neem contact op met deze organisatie

HOUSE OF SHROUDS

Meld je aan als onderdeel van het mode ecosysteem

Is jouw organisatie gevestigd in Oost-Gelderland of omstreken? Voel je jezelf verbonden met de mode- / textielketen? En is duurzaamheid, innovatie of experiment een belangrijk onderdeel in je organisatie?